Салата за бяло вино /препоръка: от сорта Пино Гриджио/

Разнообразието прави деня интересен, затова обичам да се изненадвам с различни вкусови съчетания… дори и когато става дума за салатата. Днешното ми предложение е как да разнообразим зелената салата от маруля

Не са нужни специални умения, набавянето на трудни за намиране продукти или няколко свободни часа, за да се възнаградиш с тази свежа и пъстра салата..

Необходими са:

10668993_1491486531129844_4173513725480338354_o            Маруля, морков, чери домати, маслини, репичка, тиквени семки и моцарела.
Краставиците и морковите се нарязват по специфичен начин – на ленти с помощта на белачката за зеленчуци
Салатата се овкусява съвсем леко със зехтин, балсамов оцет и сол. Какъвто и да е дресинг, само би развалил богатството на натуралните аромати.

Редувай всички продукти, за да се разпределят равномерно при разбъркването

10255862_1491497451128752_3879962532406349505_o

Няма точна пропорция за отделните съставки. Наблегни на това, което обичаш най-много

10295957_1491497447795419_1564198769971893484_o

Чудя се дали прилагателното свежа или пъстра отива повече на тази салатка… но няма как да се спра само на едното

10604712_1491486737796490_533178539376308503_o

Днес ние комбинирахме салатата с френско сирене Мюнстер (Münster) и сладко от боровинки

10708716_1491486761129821_5985336379565762651_o

Оказва се, че за да си прекарваш приятно на чаша вино с приятели, с любимия или дори сам, не трябва да полагаш огромни усилия.

10448593_1491543547790809_2073222122572758417_o

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s