Пълнени кралски печурки

Обожавам да пълня всякакви видове зеленчуци – чушки, тиквички, патладжани… домати. Наред с тях мога да кажа, че пълнените гъбки също са голяма вкуснотийка.
Що се отнася до пълнежа, може да се импровизира много. Настоящата рецепта включва плънка от печена чушка, пармезан, магданоз и бяло вино.


Какво ни е необходимо:

– 12-16 гъбки, в случая аз използвам кралски печурки
– 2 червени печени чушки
– краве масло
– 1 връзка магданоз
– черен пипер
– 150 гр пармезан
– 3 супени лъжици бяло вино

10714298_1481334715478359_5529954955640235834_o
Измиваме и почистваме гъбките добре, като не изхвърляме отстранените пънчета, а ги оставяме настрана, за да ги добавим към плънката по-късно
10708778_1481334722145025_5714172169870027232_o
За плънката:

1. Отрязват се пънчетата на гъбките и се нарязват на ситно. Към тях добавете нарязан на ситно магданоз и бяло вино и задушете за 2-3 минутки в по-дълбок тиган. Когато бялото вино се е поизпарило и пънчетата са придобили по-тъмен цвят, подправяме с черен пипер и сол и сваляме тигана от котлона.
10714298_1481334995478331_2015448614908050406_o

Засега оставете настрана пълнежа за гъбките.
Включете фурната да загрява на 200 гарадуса и отделете малко внимание на шапчиците на самите гъбки.

2. Разтопяваме около 3 супени лъжици масло в тиган и слагаме гъбите без пънчета в него.

10623561_1481334718811692_3403040598775938533_o
Разклатете тигана и ги обърнете, за минута, докато добият златист цвят и от двете страни.
10404354_1481336282144869_3206967619475337114_n
Прехвърлете ги в плитка тавичка за печене като поставите хартия за печене на дъното на тавичката, за да предотвъртите залепване.
10668753_1481334922145005_4184609460436151171_o
Сложете по едно малко парченце печена чушка във всяка една шапчица и с лъжица добавете и от сместа върху всяка гъба.
1487865_1481335082144989_337232466726505468_o (1)
Печете на 200 градуса около 15 минутки, след което ги извадете, за да поръсите с настърган на ситно пармезан. Върнете ги отново във фурната и запечете за около 5 минутки като качите тавата по-високо във фурната.
Не ги оставяйте прекалено дълго във фурната, защото могат да изсъхнат и да загубят сочността си.
10644715_1481335085478322_3856756765347665277_o
Поднесете ги топли и с усмивка на масата
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s