Сьомгова пъстърва върху канапе от зеленчуци

На 6-ти декември празнуваме Никулден – празник на Свети Николай, на всички рибари, моряци, банкери и на всички, носещи имената Николай и Николина и техните производни…. и на ПОСТЕЩИТЕ!

Този ден е един от най-големите празници с изразен семеен характер, затова ви пожелавам ви е уютно, влюбено, щастливо, споделено и ВКУСНО!

Споделям с вас нашата семейна рецепта за празника – Сьомгова пъстърва върху канапе от зеленчуци. Необходими са ни:

– Сьомгова пъстърва

– моркови

– тиквички

– картофи (препоръчително е да са малки, за да можем да ги запечем цели)

– чери домати и

– скариди.

Подходящи подправки са черен пипер, чесън, риган и магданоз.

London 177

Рибата се почиства добре като се отстранява главата и се измива добре. Поръсва се със сол и черен пипер и се поставя върху канапе от нарязани на ленти моркови и тиквички, цели чери домати и картофчета и скариди. Полива се със струйка зехтин и половин чаена чаша бяло вино.

London 178

Пече се 20 минутки на 180 градуса, покрита с фолио, за да може зеленчуците да омекнат добре. След като махнем фолиото, я оставяме да се запече за около още 20 минутки.

Поливаме обилно със сок от лимон и става пръстите да си оближеш ヅ

riba 2 001

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s