Торта “Нутела”

Провокирана от невероятно вкусната бисквитена торта, предлагана в ресторанта “Щастливеца” във Велико Търново, реших да запретна ръкави и да сътворя и аз подобна сладинка за сетивата.

Ето какво ни е необходимо:
– 2 пакетчета италиански бишкоти “Савоярди” (в пакета на снимката са 4)
– 500 гр. маскарпоне
– 300 мл. сладкарска сметана
– 300 гр. течен шоколад Нутела
– прясно мляко за сиропиране на бишкотите
– пудра захар на вкус

За топинга:
– 100 гр. черен шоколад
– 20гр. краве масло

10636915_1460123754266122_2130489401524120766_o


Сладката, течна готварска сметана се разбива с миксер на най-високата степен до получаването на гъста, пухкава смес. Към гъстата смес се добавя маскарпонето и отново се бърка 5-8 минути докато не се превърне в гладка бяла смес.

10405326_1460127227599108_29607048762573496_n

КУЛМИНАЦИЯТА!
Прибавете Нутелата в крема и отново разбъркайте добре с миксера докато сместа не придобие мек, лешников цвят

10532940_1460130337598797_6625707420346177921_n

Потопете всяка една от бишкотите в прясно мляко и ги наредете в подходящ съд, така че да образуват първия слой на тортичката.
Следващият път, когато я приготвям съм решила да сложа в млякото и малко Бейлис за аромат

10608616_1460131394265358_8578646782694731614_o

Изсипете солидно количество крем върху първия слой бишкоти. Аз правя тортата с повече крем и не наблягам на тестената част. Разпределението на крема зависи от индивидуалните вкусови предпочитания. В случай, че не искате прекалено много крем между отделните пластове, може да наредите повече бишкоти на височина и да получите прекрасна 4-5 етажна торта

10560572_1460132000931964_8987435482285379283_o

Оставете тортата в хладилника докато приготвяте топинга.
Украсата може да бъде най-различна. По-мързеливите могат да нарендат черен шоколад върху тортата и тя отново ще има завършен вид. По-печените сладкарки да начупят шоколада на блокчета и да го сложат да се разтопи заедно с маслото за около 10 минутки на водна баня. След като разполагате с шоколад в течно състояние започнете да “рисувате” върху тортата.
Ако не разполагате с шприц, изсипете шоколадовата смес в целофаново пликче, отрежете ъгълчето на пликчето и започнете да шарите върху тортата каквото ви дойде на ум – кръгчета, спирали, сърчица и т.н

10629598_1460133707598460_687406814960971925_n

Ето го и резултатът

10628928_1460136420931522_5077500274064709029_o
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s