Крем супа от броколи в 8 стъпки

Продукти:

– 1 глава броколи
– 3 средно големи картофа
– 2 моркова
– 1 глава лук
– 2 скилидки чесън
– 50 гр пармезан
– листенца пресен босилек
– магданоз
– сол
– 3 с.л масло
– чер.пипер и магданоз
Приготвяне:

1. Броколите се накъсват на розички и се накисват в подсолена вода за 2 часа.

  

2. След това се отцеждат в гевгир и се измиват със студена вода.

3. Сложете на котлона да заври подсолена вода около 1 литър. Във врящата, подсолена вода се бланшират броколите за 4-5 минути. 

4. Изваждат се от водата, отцеждат се и се пасират (на ръка, в блендер или пасатор).

 

5. В друга тенджера се сваряват в подсолена вода обелените картофи и морковът, както и главата лук – цяла. 

6. След като уврят, картофите и морковите се пасират и се връщат в бульона, който трябва да поври няколко минути. Лукът се изхвърля, тъй като е предал необходимият аромат на бульона.

  


7. Добавят се пасираните броколи, босилекът и ситно нарязаният магданоз, счуканият със сол чесън, маслото и настърганият пармезан. 

  

8. Супата се поднася гореща.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s