Кашкавал на фурна

Тази рецепта доста често спасява положението, когато нямам време за пазаруване, тъй като необходимите продукти почти винаги са налични в хладилника. Спада в графа бързо, лесно и вкусно, а търпи и на импровизации откъм продукти, което я прави много тачена вкъщи.

Необходими продукти:

350гр кашкавал (може да сложите микс от кашкавал и сирене, кашкавал и топено сирене, пармезан и т.н. Последният път, когато аз приготвях ястието сложих най-отгоре няколко кръгчета сирене скаморца, тъй като имах в хладилника едно изостанало парче.)

300мл прясно мляко

4 яйца
50гр масло
120гр брашно
черен пипер
шарена сол и др подправки по желание
Разбъркайте всички съставки с помощта на телена бъркалка в следната последователност: яйца, прясно мляко, брашно, подправки, кашкавал.
Разтопете маслото и го сложете на дъното на тавичката и печете на 200 градуса до зачервяване. Поднесете кашкавала топъл със салатка според сезона, таратор или чаша айрян.

   
    
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s